Wolverine state

Verschillende babymeubels hebben verschillende sets veiligheidsmaatregelen. Er zijn echter een aantal algemene veiligheidstips voor baby’s waarmee u rekening moet houden bij alle meubels.

Plaatsing van Meubels

Geloof het of niet, de plek waar je je babymeubel neerzet, kan ongelukken en verwondingen bij je baby helpen voorkomen. Wiegjes mogen bijvoorbeeld nooit naast een laag raam of naast een zwaar meubel worden geplaatst. Een baby die al in de staande fase is, kan van een raam vallen of verpletterd worden onder een meubel dat per ongeluk kan omvallen. Een ander voorbeeld zijn hoge stoelen die niet naast muren of aanrechten mogen worden geplaatst, aangezien een baby deze zou kunnen gebruiken om van een hoge stoel af te trappen en deze omver te werpen.

Meubelknoppen en vergrendelingen

Een goed babymeubel moet kindveilig zijn. Eenvoudige beenvergrendelingen en riemvergrendelingen van hoge stoelen kunnen bijvoorbeeld worden bediend door een peuter of een oudere baby, waardoor de riempjes kunnen losraken of de hoge stoel kan instorten. Ook ledikanten met zijknoppen kunnen door een nieuwsgierige baby worden gesleuteld en een ledikant doen instorten.

Leeftijd van de baby

De leeftijd en het gewicht van een baby zijn ook van belang bij het kiezen van de beste box op poten voor uw kinderkamer. De meeste babymeubelstukken bevatten leeftijds- en gewichtsvereisten. Als je het niet zeker weet, gebruik dan gewoon je gezond verstand. Sommige commodes en kinderwagens zullen het gewicht van baby’s die het peuterstadium naderen niet kunnen dragen.

Wanneer je baby begint op te staan, is het aan te raden om babybeugels te gebruiken. Beugels die achter een meubelstuk zijn geïnstalleerd en aan de muur zijn bevestigd, kunnen helpen bij het ondersteunen van meubels die omver kunnen vallen bij een nieuwsgierige baby die kasten en lades probeert te schalen.

Etiketten

Controleer altijd de etiketten van alle babymeubels. Hoewel meubels die in winkels worden verkocht, geacht worden te voldoen aan de veiligheidsnormen van de overheid, moet u er altijd voor zorgen dat de meubeldragers van uw baby het juiste label hebben waarop dit wordt vermeld. Waarschuwingslabels zijn ook iets om naar te kijken. Op waarschuwingslabels staat hoe u meubelen precies moet gebruiken en wat u er niet mee moet doen.

herinnert zich

Controleer zo nu en dan op terugroepacties van modellen. Hoewel wordt aangenomen dat de meeste babymeubels op de markt veilig zijn op het moment dat ze aan de consument worden vrijgegeven, worden sommige productfouten pas weken of maanden na de release ontdekt. Let altijd op terugroepacties van producten die uw meubelmodel kunnen omvatten.

Specifiek gebruik:

Alle peutermeubels zijn zorgvuldig ontworpen met het oog op de veiligheid van baby’s. Onthoud echter altijd dat zelfs het veiligste meubelstuk bedoeld is voor gebruik onder toezicht van een volwassene. Laat je nooit verleiden om een ​​meubelstuk je baby voor je te laten zitten. Houd je baby altijd in de gaten, of hij nu in een ledikant, box, kinderstoel of alleen op het kleed kruipt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *